Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 16 februari 2012

Något om konsten att klimatberika sig

Att myten om den globala uppvärmningen i grunden handlar om pengar borde inte vara någon hemlighet. Men fortfarande finns det många människor – inte minst i Sverige – som är naiva nog att tro på FN/IPCC-sagorna. De som fått betala för bluffen är skattebetalarna i väst. På nätet har Skeppsgossen hittat massor av exempel på hur skattepengar slösas på totalt meningslösa projekt, inte minst i USA.


Klimatutsatta puss-ungar


Två universitet har fått 850,000 dollar för att studera hur klimatförändrigen påverkar populationen av präriehundar i Colorado. Ett teatersällskap har fått 700,000 dollar för att sätta upp en pjäs som ska “undervisa” allmänheten om den globala uppvärmningen.

Enskilda ser också till att berika sig. Al Gore och Rajendra Pachauri tillhör dem som gjort sig hundratals miljoner på klimatbluffen, det mesta skattepengar. Nyligen avslöjades det att NASA-forskaren och astronomen James E. Hansen fått runt 1,6 miljoner dollar under de senaste fem åren för sitt arbete som klimataktivist (utöver sin feta NASA-lön). I beloppet ingår inte de sexsiffriga inkomster han gjort på att resa runt i världen och hålla föredrag om ingenting, oftast i sällskap med sin hustru.

Vad våra egna klimatnarrar Pär Holmgren, Mattias Goldman, Anders Wijkman m.fl. drar in på sina turnéer har Skeppsgossen inte orkat ta reda på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare