Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 26 februari 2012

Lögnernas mästare propagerar för algsoppa

Ärkenarren som tror på
algsoppa i bensintanken
Barack Obama har ju gjort sig känd för att lova runt och hålla tunt. Numera ljuger han också som en häst travar, i varje fall när det handlar om satsningarna på grön energi och gröna jobb. Det senaste utspelet gjordes i veckan vid universitet i Miami, där Obama slog ett slag för oljeframställning ur grönalger. ”Tro det eller ej,” sa han, ”men vi kan ersätta 17 procent av all den olja som förbrukas inom transportsektorn med en produkt som vi kan odla här i Amerika.”


Efter kraschen för solenergiföretaget Solyndra som Obama gett lånegarantier på en halv miljard dollar är det nu dags för honom att satsa skattemedel på algsoppa. Det är lika vansinnigt som att odla majs för etanolutvinning menar kritikerna, som befarar att de 14 miljoner som algutvinningen beräknas kosta i initialskedet kommer att mångdubblas om den nuvarande presidenten skulle bli återvald.

Faktum är att USA har enorma oljereserver som ligger i träda. U.S. Geological Service meddelade bara en dag efter Obamas algyra att landets egna reserver uppgår till 1,4 triljoner fat. Tillsammans med Kanada och Mexiko kommer man upp i 1,7 triljoner fat.

Men just nu jobbar Obama-administrationen på att höja drivmedelspriserna till europeisk nivå under sken av att oljan håller på att sina både inom och utom landet. Det är en annan lögn som Obama försökt sprida under många år. Idag utgör den inhemska produktionen av biobränslen bara 10 procent av oljeimporten.

Förhoppningsvis har de amerikanska väljarna börjat genomskåda Barack Obamas lögner så att de får bort honom i det kommande valet. När svenska väljare ska genomskåda alla de klimat- och energilögner som vi matas med av de gröna och alliansens politiker med ”Obama” Reinfeldt i spetsen är tyvärr mera tveksamt. Här sväljer bilisterna skitsnacket om CO2-utsläpp och köper skitbilar som drar lite soppa därför att svenska staten har bestämt att bensin och diesel ska kosta dubbelt så mycket som priset på världsmarknaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare