Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

tisdag 7 februari 2012

Klimat-Jesus och hans apostlar

Tyvärr inte...
Narrarna Gore, Hansen och Branson m.fl. har under sin vistelse i Antarktis fått alla sina teorier om den kommande klimatkatastrofen bekräftade. ”Isen på land smälter allt fortare och stora isflak seglar allt fortare ut mot havet. Som ett resultat av detta höjs havsnivåerna över hela världen.” Att det är minst 10 grader kallare än normalt i området ändrar ju ingenting för deras del. Tror man så tror man.


På resan har Al Gore omgett sig med inte bara notoriska klimatskojarna James Hansen och Kevin Trenberth, som i likhet med Gore själv tjänar grova pengar på manipulerade data och direkta lögner. I sällskapet finns också en otrolig samling ”kändisar”: tv-mogulen Ted Turner, hotellkungen Petter Stordalen, IPCC:s Christina Figueres, filmregissören James Cameron, isländske presidenten Olafur Ragnar Grimsson med flera. Ende svensk i sällskapet är Sven Lindblad som tydligen organiserat expeditionen. Johan Rockström, Anders Wijkman och nyutnämnde hedersdoktorn Pär Holmgren saknas i passagerarlistan.

Tanken bakom utflykten är att de inflytelserikta kändisarna framöver ska fungera som någon sorts apostlar åt Klimat-Jesus själv. Skeppsgossen kan inte låta bli att undra över om det är kändisskapet som sätter griller i huvudet på de här människorna och får dem att inbilla sig att den dumma massan tror på allt de säger.

Och fan vet om de inte har rätt på den sista punkten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare