Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

lördag 11 augusti 2012

Efter oss Syndafloden

Snart får vi jobba på ackord...
Ingen kan väl ha undgått att det regnat något alldeles överjävligt på Filippinerna på sistone. Det är inte första gången i historien, men i år har de katolska biskoparna kommit på att det kan ha med den globala uppvärmningen att göra. Och då finns det plats för en bön förstås... Så här lyder den i sammandrag:


“Gud Fader Allsmäktig, vi upphöjer våra hjärtan i tacksamhet till Dig för att vi är en del av Din skapelses under… Vi erkänner våra synder mot Dig och resten av skapelsen. Vi har inte tagit hand om Naturen som vi borde ha gjort… Den globala uppvärmningen är över oss. Tyfoner, översvämningar, vulkanutbrott och andra naturliga fenomen drabbar oss i allt större utsträckning och med allt större kraft. Vi vänder oss till Dig, våre käre Gud, och ber om förlåtelse för våra synder… Amen.”

Ursäkta svenskan, men vilket jävla dravel det katolska prästerskapet prackar på de människor som drabbats av en återkommande naturkatastrof. När får vi höra Anders Wejryd predika global uppvärmning i svenska kyrkor? Förhoppningsvis aldrig. Ovanstående bevisar bara det Skeppsgossen (och många andra kloka personer) hävdat i åtskilliga år – nämligen att budskapet om global uppvärmning har direkt religiösa övertoner.

I bibeln kan man läsa att våra synder framkallar Guds vrede och att Han straffar oss med Syndafloden. Miljönarrarna säger att när du kör bil till jobbet så kommer isbergen att smälta och dränka dig i en ny syndaflod. Enda skillnaden mellan de båda versionerna är att någon gud inte finns med i den nya upplagan av denna straffpredikan. Han har ersatts av ett par tankesmedjor.

Miljörörelsen och dess anhang förvandlar “syndafloden” till ett vetenskapligt fenomen och gör en dogm av den. Kättarna fördrivs med stenar och skällsord. Vår synd består inte längre i att vi trotsar Gud och Hans ord utan att vi vägrar lyda Vänstern. De nya syndarna är industrifolk, suv-ägare och familjer med många barn.

Men den verkliga synden är inte de gärningar vi begår utan att det finns så många människor som är svaga i tron. Ty de som tror kan flyga jetplan jorden runt och ändå få förlåtelse. De köper den genom att klimatkompensera. Må Djävulen ta dem, säger Skeppsgossen.1 kommentar:

  1. Verkar väl som om djävulen redan har dem i ett fast grepp?

    SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare