Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 2 augusti 2012

"Över 3 miljarder slösade på klimatpropaganda 2010"

”I mars kom Riksrevisionen med en rapport med rubriken ’Svensk klimatforskning’. Jag har läst rapporten och är helt förbluffad över att den inte fick större uppmärksamhet i media. Enligt min mening är det en svidande kritik mot framförallt regeringen men även mot riksdagen.”


Det skriver SD-politikern Thoralf Alfsson på sin blogg och sätter fingret på en av de nyheter som PK-media i Sverige systematiskt förtiger eller i bästa fall ger en notis på undanskymd plats. Och genom att göra det kan ju vi svenskar få fortsätta att tro att allt är som det bör vara och att våra skattepengar används för att främja tillväxt och utveckling. Officiellt används ca 2 miljarder kronor på ”klimatforskning” vilket bara det borde få folk att höja ett ögonbryn. Men enligt Riksrevisionen uppgick forskningsmedlen till minst 3,6 miljarder kronor under 2010!

Det första problemet som Riksrevisionen stötte på var att regeringen eller myndigheter inte har någon definition på klimatforskning… När man jämför med våra nordiska grannländer så får man lite perspektiv på hur mycket som satsas på klimatforskning. Enligt rapporteringen till FN satsade Sverige ca 1200 miljoner på klimatforskning år 2008. Motsvarande siffra för Norge var 330 miljoner norska kronor och för Danmark ca 320 miljoner DKr.

Sverige är världsbäst på att producera artiklar när det gäller växthusgaser, det framgår av den tabell Riksrevisionen tagit fram. Man måste ställa sig frågan om det är en hysteri som råder i Norden på detta område. Svenskarna är ändå överlag rysligt dåligt informerade om klimatförändringarna, allt medan staten öser ut pengar till skumma ”forskare” som naturligtvis inte vill såga av den gren man sitter på.

”Egentligen är det en skrämmande läsning när man ser hur 3 600 miljoner kronor ges i bidrag till olika forskningsprojekt men att uppföljningen är minimal”, fortsätter Thoralf Alfsson. ”Handlar det bara om kvantitet och inte kvalitet från regeringens sida när forskningsmedlen fördelas?

Jag gissar att det i denna soppa finns en mängd klimatalarmister som är livrädda för att staten, landstingen och kommunerna skall börja syna till vem och till vad dessa bidrag betalas ut. Jag gissar att många har med ord som växthusgaser, koldioxid, klimatförändringar och liknande i sina ansökningar när de äskar anslag för sina ’forskningsprojekt’. Det räcker nog också många gånger när den stora penningbörsen öppnas och anslagen fördelas.”

Det finns åtskilliga kommentarer till Thoralf Alfssons inlägg som är väl värda att citera. Jag nöjer mig med en som lyder: ”Klimatindoktrineringen är till för roffa av svensken dom sista korvörena man har kvar. Skatt och miljöavgifter på allt. Globalt sett borde inte levnadssättet av den lilla befolkningen i Sverige utgöra något större klimathot…Vindkraftvansinnet är ju bara lönsamt när investmentbolag kan få de feta skattepengarna för att bygga vindkraftverk. Om 20 år står massor med vindkraftverk öde och ingen har råd att riva dom. Kvar är förstörd vildmark och nationalparker efter dom vägar och kraftledningsgator som grävts fram för smälla upp monsterstora vindsnurror.”

Att hela klimatvansinnet har en politisk grund har stått klart för många självständigt tänkande människor i åratal. Men i och med att miljöfascister och politiker med medias benägna bistånd fått styra debatten har de vanliga medborgarna successivt indoktrinerats att tro på amsagor som bara kan jämföras med religiösa berättelser i exempelvis bibeln och koranen. Därför seglar Narrskeppet med ständig slagsida.1 kommentar:

 1. Jag har inte läst Thoralf Alfssons blogg, men jag har läst riksrevisionens riksrevisionens revision RiR 2012:2.

  Din kritik mot klimatforskningen skiljer sig en hel del mot vad riksrevsionen anser.

  I huvudsak går riksrevisonens kritik ut på att mycket av de 2 mdr som skall användas för klimatforskning används för annan forskning.

  Länk till RiR 2012:2

  http://www.riksrevisionen.se/PageFiles/14867/Anpassad_RiR_12_2_Svensk%20klimatforskning.pdf

  Jan Eriksson

  SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare