Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

tisdag 9 augusti 2016

Vindkraften berikar storkapitalet och bankerna


”Det finns inget ‘gratis’, ‘rent’ eller ‘grönt’ hos vindkraften. Tvärtom är de verkliga kostnaderna astronomiska… De gröna ideologerna och de som kursar förnybar energi och söker subventioner lever på skattebetalarna, uppbackade av journalister som i åratal hållit skojarna om ryggen.”

Det skriver bloggaren Mary Kay Barton med anledning av att New York-guvernören Andrew Cuomo vill se en halvering av den fossilbaserade energiproduktionen till 2030 och bygga en stor vindfarm till havs. Redan nu står den egna vattenkraften och den som importeras från Kanada för 23 procent av elkraften. Ytterligare 30 procent kommer från kärnkraften medan den ”förnybara” andelen är futtiga 3 procent. Räknar man ihop dessa siffror är staten New Yorks elproduktion sedan länge både fossil- och utsläppsfri.

Mary Kay Barton frågar sig också var man hittar vetenskapliga bevis för att vindkraften förbättrar vår tillvaro? Svaret på frågan är att det inte finns några sådana bevis. Däremot finns det åtskilliga bevis för att vindkraften orsakar stora skador på både människor och djur – och på hela naturen runt omkring oss.

Elpriserna går upp i takt med att ett samhälle blir alltmer beroende av vindkraft. För varje nytt ”grönt” jobb blir två, tre eller fyra personer friställda. Egendomspriserna faller. Människor mår dåligt. Fåglar och fladdermöss slaktas i tusental.  

Myten om vindkraftens effektivitet är seglivad. När brittiska Scientific Alliance för ett antal år sedan gav ut rapporten “Wind Power Reassessed” förkastades den av lobbyisterna trots att den var baserad på data från 22 vindfarmer inom landet, insamlade under en period på nio år och trots att den kompletterats med data från 21 vindfarmer i norra Europa och på Irland. Av studien framgick bland annat att under fler än 20 veckor om året låg kapaciteten hos anläggningarna på mindre än 20 procent av det nominella värdet och under 10 procent under nio veckor. Full produktion uppmättes endast under 163 timmar om året, alltså under mindre än en vecka.
  
Satsningen på grön energi handlar enbart om pengar. Det är förklaringen till att politiker och vindkraftens bondfångare aldrig slutar att framhålla förtjänsterna. Enligt en amerikansk undersökning har landets kapitalister hittills fått in 175 miljarder dollar på vindkraftssatsningarna. Det förklarar att American Wind Energy Association har råd att spendera 20 miljoner dollar om året på att lobba för vindkraften.

Mary Kay Barton skriver: “Vindkraftjättarna och de stora bankerna som backar upp dem skor sig på skattebetalarna och elkunderna, medan politikerna som jämnar marken för dem får frikostiga kampanjdonationer som tack…”

Storkapitalisten Warren Buffett har sagt det rent ut: “Vi får skattelättnader om vi bygger ‘vindfarmer’. Det är enda orsaken till att vi bygger dem. De är meningslösa utan skattelättnader.”

Donald Trump har rätt: ”Amerika säljs ut till dem som bjuder högst.” Tyvärr gäller hans sanning fler länder än USA.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare