Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 2 maj 2012

Ännu ett klimatspöke har vaknat till liv

Al Gore, James Hansen, Michael Mann – än lever de gamla klimatgudarna. Lite då och då utgjuter de sig i media över att människorna inte inser att jordens undergång är nära förestående. Och som vanligt är de oemottagliga för fakta och sakargument.


Nu har ett annat klimatspöke klivit fram ur garderoben, nämligen Paul Ehrlich, författare till den omskrivna boken om befolkningsexplosionen, ”The Population Bomb”. Tidningen The Guardian har gett honom utrymme och kallar honom utan att skämmas för ”världens mest kände befolkningsexpert”. Ehrlichs malthusianska teser är desamma som nu anammats av både FN och de gröna: antalet människor måste minska och naturens resurser måste omfördelas från de rika till de fattiga.

Uppenbarligen ser FN det som sin uppgift att verkställa programmet, som luktar rutten kommunism lång väg.

Paul Ehrlich gjorde sig ett namn med sina olycksprofetior i slutet på 1960-talet, då han hävdade att jorden inte hade resurser nog att föda en befolkning på 9 miljarder, som var den siffra som förutsågs bli verklighet 2050. Han har nu mage att påstå att utvecklingen visat att han fått rätt.

Redan 1968 sa han att hundratals miljoner människor skulle svälta ihjäl under 1970-talet. Oavsett vilka åtgärder som sattes in skulle det bli så, för det var redan för sent att göra något åt den stundande massvälten. Nu blev det ju inte riktigt så. Sanningen är att trots befolkningsökningen så har varje människa nu tillgång till betydligt mer mat än på 1960-talet.

Enligt samme Ehrlich skulle Indien upplösas som nation, “en upplösning som redan inletts”. Han skrev i en bok att indierna och andra folk ”var som får på väg till slakthuset”. Sanningen är att Indien idag är en stor exportör av livsmedel!

Det var för övrigt inte bara Indien som gick mot en katastrof. "År 2000 kommer Storbritannien att inte vara något annat än en liten grupp utfattiga öar, bebodda av 70 miljoner hungriga människor…” Och än värre – Ehrlich menade att England troligen inte ens skulle finnas kvar år 2000.

Till råga på allt påstod denne Paul Ehrlich så sent som 2009 att hans förutsägelser om befolkningsexplosionen och dess följder var “för optimistiska”.

Massor av människor i västländerna har gått på hans teorier och förutsägelser. De troende vill få oss att äta mindre kött, att sterilisera oss, att spara energi, att sluta köra bil och börja cykla och en massa andra vansinnigheter som deras gröna hjärnor kläcker fram över rödvinsglasen.

Människor som Paul Ehrlich finns det alltför många av på Narrskeppet, så många att det snart hotar att kapsejsa på grund av överlast och sjunka som en gång Titanic. Kanske är en förlisning enda sättet att bli av med dem – men jag ger mig fan på att en och annan överlever och pekar finger och säger: ”Vad var det jag sa?”Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare