Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

tisdag 22 maj 2012

En riktig klimatnarr


Claudia Sprinz med sågspån mellan öronen

EU-byråkraterna fortsätter att svamla och hota. Senaste utspelet handlar om att vi måste minska CO2-utsläppen med – hör och häpna! – 80–95 procent! Om vi inte klarar det så kommer den globala temperaturen att stiga med så mycket som 4°C till 2100.


Det låter som skräcksiffror från miljöpartiet eller Greenpeace, men siffrorna finns i en rapport som EU-delegationen har med sig konferensen i Mexiko. Det är ofattbart att vuxna människor fortfarande tror på sådana sagor. Å andra sidan ger de legitimitet åt nya skatter och besparingar som drabbar oss vanliga människor. Men det är klart att det går åt pengar; EU skickar varje år tre och halv miljarder euro för att ”bekämpa klimatförändringarna i utvecklingsländerna”.

En klimatnarr i hästväg är Claudia Sprinz vid Greenpeace i Österrike. Hon påstår nämligen att om hela Internet var ett land så skulle det hamna som femma bland elkonsumenterna i världen. Hon menar att massor av människor har så tråkigt att de sitter och knappar framför datorn och ”tittar på kattvideos på Youtube som de glömt tre minuter senare”. Det förstör miljön, säger hon och läggre fram följande siffror som “bevis”:

Ett enda sök på Chuck Norris ger lika stora CO2-utsläpp som en bil som rullar 7,5 centimeter! Google ensamt producerar 260 000 kg CO2 i månaden. Sprinz har också räknat ut att de 62 miljarder spam som skickas varje år motsvarar 1,6 miljoner bilar som kör runt jorden.

Så när vi står i begrepp att trycka på ”sök”-knappen i framtiden kan vi kanske förvänta oss följande fråga: ”Är du säker på att du vill genomföra sökningen och förstöra miljön?” Kanske kommer Romsson och Fridolin att utfärda pass för uthållig användning av Internet?

Eller som en bloggare undrat: Vad kommer härnäst? Mobbning av dem som besöker stadsbiblioteken för att de tagit sig dit (på cykel är väl okej) och sitter och läser i elektriskt ljus.

1 kommentar:

 1. Vill du veta vad strecken i skyn är så ska man se hela dessa filmer, då får du veta vad som pågår bakom ryggen på hela folket och varför väder ändrat sig och att fler fått luftvägsbesvär.

  Filmerna finns även på piratebay för fri nedladdning i Tv-format.

  Del 1

  http://www.youtube.com/watch?v=EtW30pt_kYo&feature=channel&list=UL

  Del 2

  http://www.youtube.com/watch?v=RZPsLkKOi8w

  SvaraRadera

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare