Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 11 maj 2012

Meteorologer vs klimatforskare


“Klimatforskare” sägs vara överens om att vi upplever en klimatförändring orsakad av mänsklig aktivitet – eller? Men åtminstone amerikanska meteorologer är av en annan åsikt. Hur kan det komma sig?


Det är väl inte så underligt. Meteorologerna i teve och radio gör vad de kan för att lämna så exakta prognoser som möjligt. Gör de inte det förlorar de allmänhetens förtroende.

“Klimatforskarna” har inga sådana krav på sig. Deras prognoser sträcker sig 100 år framåt i tiden och ändrar dem var och varannan månad. De lever av anslag och av att skrämma folk. De ställs aldrig till svars för att de ljugit. Tvärtom – ju vansinnigare hopkok de presenterar desto mer publicitet och mer pengar får de. I bästa fall nyktrar en och annan till på äldre dagar när de ändå är bortglömda…

Men som alltid finns det undantag. Den mest kända svenska ”klimatforskaren” heter Pär Holmgren. Han reser runt i landet och predikar Al Gores evangelium. Han vill införa klimatdiktatur i Sverige och har påstått att Vasaloppet inte finns om 20 år. För det har han promoverats till hedersdoktor.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare