Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

torsdag 28 juni 2012

Haven stiger inte, isen i Antarktis smälter inte och på Sydpolen är det rekordkallt


Simma lugnt!


Det var ett tag sen vi hörde av “havsalarmisterna”, alltså de narrar som påstår att havsytan kommer att stiga med ända upp till sex meter fram till slutet av 2000-talet. Nu visar mätningar som gjorts vid universitetet i Colorado att havsnivån höjdes med 3,55 mm per år under perioden 1992 till 2004. För åren 2005–2012 är höjningen bara 1,81 mm/år.

Det betyder att vi kan räkna med en total höjning av haven på 16 cm vid seklets slut – den nivå på 6 m som Al Gore hotat med ligger därför hela 3315 år framåt i tiden!

North Carolina i USA tillhör de stater som varit utsatta havsalarmisternas propaganda. De har talat om en höjning på minst en meter fram till sekelskiftet med enorma konsekvenser. På grundval av historiska data har delstatens senat nu skrivit ner siffran till beskedliga 15 cm vilket rimmar väl med prognosen från Coloradouniversitetet.

Vid Atlantkusten med storstäder som New York och Boston påstås höjningen av havsytan gå fyra gånger snabbare än genomsnittet för världshaven. Orsaken skulle vara att den smältande isen på Grönland ändrat strömförhållandena utanför den här kuststräckan. Det har varnats för en höjning på mellan 2 och 3,7 mm per år, och i slutändan en höjning med minst 30 cm utöver den meter som IPCC-folket yrat om.

Nu visar satellitdata att havsytan i området knappast höjts något alls under de senaste tio åren. Det man uppfattat som en höjning av havsnivån är i själva verket en liten sänkning av landmassan.

En annan katastrofteori som vi levt med i ett par decennier gör gällande att isen i östra Antarktis håller på att smälta i allt snabbare takt. Tore Hattermann vid Norska polarinstitutet har sedan ett par år tillbaka mätt upp istjockleken på Fimbul Ice Shelf och kommit fram till att datamodellerna ljugit i vanlig ordning. Vattentemperaturerna under shelfisen var mycket kallare än modellerna förutsett. Expeditionen har bland annat tagit hjälp av sjöelefanter som försetts med temperatursensorer eftersom dessa sälar hålls i vattnen vid Fimbul hela vintern och tillbringar mycket tid under packisen.

Så tack vare norrmän och sjöelefanter kan vi återigen andas ut och konstatera att klimatnarrarnas påståenden helt saknar grund också när det gäller isläget i Antarktis. Skeppsgossen kan tillägga att man nyligen har uppmätt rekordlåga temperaturer vid Sydpolen: minus 73,8 grader.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare