Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

tisdag 12 juni 2012

Oljepengar göder de gröna
Vilka är det egentligen som betalar för all den progaganda som de gröna rörelserna i världen sprider i hopp om att få oss vanliga människor att satsa på deras evangelium i stället för på klimatförnekarnas predikningar? Skeppsgossen har forskat lite i saken och kommit fram till häpnadsväckande kopplingar. Framför allt till oljebolag och andra icke-rumsrena institutioner.En av de stora finansiärerna är Rockefeller Foundation, som äger Standard Oil. Från detta oljebolag kommer bidrag till Greenpeace och till Rajendra Pachauri, vars årliga konferenser om klimathotet sponsras av just Rockefeller Foundation. I över 40 år har samma oljepengar hjälpt till att bygga upp World Wildlife Fund (som också sponsrats av Shell).

Senaste organisationen att suga åt sig oljepengar är Union of Concerned Scientists (UCS). Till den kan alla med ett kreditkort ansluta sig – också om du är en hund, enligt bloggaren Anthony Watts. Ett projekt för oberoende forskning har sjösatts med hjälp av Grantham Foundation, som är en stiftelse som lever gott på intäkter från aktier i bland annat Exxon Mobil. Just den portföljen lär vara värd runt 28 miljoner dollar. Men som om det inte skulle vara nog så har stiftelsen också en massa aktier i Philip Morris.
General Electric är en annan aktör som backat upp sex miljögrupper och tankesmedjor som predikar klimatkonsensus – samtidigt som koncernen ger bidrag till organisationer som ifrågasätter den globala klimatuppvärmningen! Enligt vissa källor handlar det dock om bidrag av väldigt olika storlek. En anti-AGW organisation sägs ha fått 325 dollar i bidrag 2008-09, medan konsensusgänget kunnat håva in närmare en halv miljon dollar.

En nyktert tänkande människa undrar förstås vad det är för narrar som försöker styra våra ställningstaganden i klimatfrågan, detta icke-problem som debatterats i årtionden och som i stort sett bara lett till att vi fått det sämre. Slutsatsen kan ju bara bli att organisationer som FN och WWF är betydligt mer intresserade av makt och pengar än att rädda jorden från imaginära faror.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare