Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 20 juni 2012

WWF-chefen gör Rio-utspel

Jim Leape - en advokat som älskar både vilda djur och pengar
I ett pressmeddelande nyligen har Världsnaturfonden (WWF) uppmanat Rio+20 att planera för en hållbar framtid för alla varelser på jorden. Det är väl att sätta bocken till trädgårdsmästare med tanke på vad FN och IPCC hittills har åstadkommit. Och vem kan överhuvudtaget bestämma om framtiden – eller klimatet för den delen?Pressmeddelandet innehåller ett uttalande av Jim Leape, chef för WWF International. Han är advokat och har arbetat ett decennium för WWF. När han tillträdde som högste chef 2005 kunde han också se tillbaka på ett jobb inom David and Lucile Packard Foundation, med ansvar för fondens årliga utdelning av bidrag till ”naturvårdande initiativ”. Inte att undra på att just WWF fått nästan 17 miljoner dollar de senaste fem åren ur denna enda fond.

Säkert har Leape själv gjort sig en bra hacka genom åren, men hans lön är hemlig. Däremot vet vi att chefen för amerikanska WWF plockade ut en grundlön på 425 000 dollar 2009 – och det är faktiskt några dollar mer än självaste president Obama tjänar.
I pressmeddelandet uppmanar samme Leape Riokonferensen att dra upp riktlinjerna för den framtida globala ekonomin. En bloggare frågar sig med all rätt vad en advokat som arbetar för de vilda djurens väl sitter inne med för specialkunskaper om global ekonomi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare