Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

söndag 10 juni 2012

Kort söndagsbetraktelseVanliga människor går inte på det längre... De är trötta på all propaganda, trötta på att få höra vad de ska tro och trötta på att matas med eviga kriser. Jag tror att människor också är trötta på höga bensinpriser och höga elkostnader. Och vi är trötta på alla miljöapostlar som far runt med egna jetplan och har hus lite varstans samtidigt som de predikar att vi måste spara på jordens resurser.


Stiger den globala temperaturen eller har den sjunkit sedan 1998? Och om det nu blir varmare eller kallare, varför? Beror det verkligen på att vi körde bil till jobbet i stället för att ta cykeln eller har det kanske något att göra med solen? Eller handlar det om naturliga förändringar som vi människor inte kan göra ett dugg åt?


Och om det nu skulle vara så att jorden blir varmare och om det nu skulle vara vi som orsakat uppvärmningen, vad kan vi göra åt saken? Ska vi kanske stänga all industri och riva allt som vi har byggt upp under minst tusen år? Ska vi sluta leva som människor och gå tillbaka till grottstadiet?Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare