Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

fredag 1 juni 2012

Varning för ekologiska anarkister!

En ny företeelse har dykt upp i släptåg på den gröna rörelsen: eko-anarkisterna. Enligt uppgifter på nätet ger de sig bland annat på vetenskapsmän som vågar ifrågasätta teserna om den globala uppvärmningen och därmed jordens undergång. En grupp som kallar sig “Olga Cell of the Informal Anarchist Federation International Revolutionary Front” har tagit på sig ett skottattentat mot en högt uppsatt kärnkraftstekniker i Genua i Italien den 7 maj.
Målet för kulorna var Roberto Adinolfi vid Ansaldo Nucleare, ett dotterbolag till rymd- och försvarsjätten Finmeccanica. Han klarade sig med blotta förskräckelsen men står nu under polisbeskydd. I ett långt brev till tidningen Corriere della Sera som Olga-cellen undertecknat kallas Adinolfi för ”en atom-trollkarl” som mycket väl vet att det snart kommer att inträffa en Fukushimakatastrof i Europa men inget gör för att förhindra den.

“Vetenskapen har under århundraden målat upp en falsk bild av en kommande guldålder när den i själva verket driver mänskligheten mot självförintelse och totalt slaveri,” heter det i brevet. ”Genom en aktion som denna får du smaka litet av det lidande som du som vetenskapsman åsamkar världen.”

Olga-cellen har fått sitt namn efter en grekisk anarkist som sitter i fängelse och ingår i ett nätverk som skickat brevbomber till bland annat Swissnuclear och IBM:s centrum för nanoteknologi i Schweiz. Cellen uppger sig samarbeta med andra eko-anarkistiska grupper i länder som Mexiko, Chile, Grekland och Storbritannien. I Mexiko har eko-anarkister redan skickat bomber till laboratorier för nanoteknologi och skadat ett par tekniker.

Det tycks som om Säpo nu får att göra med ännu en extremistgrupp på vänsterkanten. Risken att en sådan "ekologisk" anarkistcell dyker upp också i Sverige är ju rätt stor, nu när gränserna gapar vidöppna för allsköns drägg utan respekt för andra åsikter än de egna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare