Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 13 juni 2012

Vindens dag på fredag


Det är nog inte alla som känner till att på fredag den 15 juni är det “Global Wind Day”. Bloggaren Alan Caruba har uppmärksammat begivenheten och bland annat påpekat att oavsett om det blåser lite eller mycket så kan vi människor inte göra det minsta åt det. Utom IPCC förstås – ”de som fabricerat lögnerna om den globala uppvärmningen och som påstår att koldioxiden som är en livsviktig gas för all växtlighet höjde jordens medeltemperatur…”Nu är det ju så att jorden på helt naturlig väg kylts av sedan 1998. Det har fått de som propagerar för ”grön energi” att gå i taket, samtidigt som vi vanliga människor fått allt högre bensin- och elräkningar.

“Vi kan helt enkelt beteckna vind- och solenergi som fantasier och drömmar. Bara en dumskalle satsar på energi som är beroende av om det blåser eller om solen skiner.”

I USA finns ett index (RENIXX) för vind- och solföretagens börsvärden. Enligt detta hade kursen för de 30 största företagen i branschen förra månaden sjunkit med över 90 procent av värdet sedan 2008. Som bekant har många av de stora statsfinansierade aktörerna redan packat ihop, bland dem Solyndra, Beacon Power och Ener1, något som kostat de amerikanska skattebetalarna miljarder. Minst ett dussin andra är farligt nära konkurs.

”Europa, som i sin koldioxidbesatthet gått före i jakten på alternativ energi, har med tiden insett att varken vind eller sol fungerar”, skriver Alan Caruba (utom Sverige; Skeppsgossens anmärkning). ”Frankrike är ett undantag som får sin mesta el från kärnkraftverk... Nu lider Europa inte bara av en finanskris utan det kan också se fram emot en brist på energi som hotar både industri och social välfärd.”

I USA föreslår Sierra Club att man ska gå ut på stranden och segla drake för att fira Vindens dag. ”Gör det gärna”, skriver Alan Caruba, ”men kom ihåg att det är ett extremt dåligt sätt att generera energi.” Att han och alla andra vindkraftsmotståndare har rätt kan du själv konstatera på Svenska Kraftnäts hemsida under rubriken "Kraftsystemet". http://www.svk.se/

Där visas i realtid hur mycket el de svenska vindkraftverken genererar (runt 1 procent av den totala produktionen sist Skeppsgossen tittade).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare