Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

onsdag 6 juni 2012

Hillary Clinton ljuger som en häst travar

Förra våren besökte Hillary Clinton Nuuk på Grönland under en rekordkall period – och rapporterade utan att rodna om ett smältande Arktis. Nu har hon gjort samma tavla igen efter ett besök i Norge. Den kvinnan är med andra ord en minst lika bra lögnare som sin make.

Den här gången var det Norges premiärminister Jens Stoltenberg som ville visa henne hur den globala uppvärmningen öppnar för en oljekapplöpning i Arktis mellan de fem länder som har laglig rätt till utvinning av dem. Hillary Clinton kommenterade för pressen att ”många av förutsägelserna om smältande isar i Arktis överträffats av verkligheten.”

Hoppsan! Vad Hillary Clinton mötte i både Norge och Sverige var rekordkallt sommarväder och till och med kraftiga snöfall i början av juni.

Men som någon har skrivit på nätet så får man beundra Jens Stoltenberg för hans skickliga sätt att utnyttja pratet om global uppvärmning, samtidigt som ”Nordens araber” fortsätter att tjäna miljarder på olja och gas från de norska territorialvattnen.

Nu handlar det om att skaffa sig tillgång till de hittills outnyttjade reserverna längst uppe i norr. ”Ur strategisk synpunkt har Arktis en allt större geopolitisk betydelse,” konstaterade fru utrikesministern innan hon bordade planet till Tromsö. Norrmännen är väl medvetna om att de behöver en allierad mot huvudkonkurrenten Ryssland och de är beredda att dela med sig av kakan till amerikanska oljebolag.

Det var den verkliga anledningen till Hillary Clintons besök i Norge. Pratet om klimatförändringar och global uppvärmning var inget annat än svepskäl, ägnade att förvirra opinionen och rövslickande media som ännu inte förstått att en politiker ljuger så fort ”hen” öppnar munnen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare