Featured Post

Patrick Moore: Fakta om CO2

Härom dagen hittade Skeppsgossen följande text av Patrick Moore , den kanadensiske miljöforskaren som var med om att grunda Greenpeace...

måndag 25 juni 2012

Om egoistiska stollar, miljövänner och lökar


Om världen ska räddas måste de flesta av oss dö.


Men efter mer än 50 års domedagspredikningar och en katastrof ”som ligger 10 – 15 år fram i tiden” har människor i gemen börjat tappa tron på budskapet. Men när den gröna eliten tror att ingen lyssnar tisslar och tasslar den om den oundvikliga befolkningskatastrofen och hur den ska kunna lösas.

Oron för klimatet och de vansinniga klimatmålen förvandlade FN-processen till ett narrspel som mer tålde att gråtas åt än lockade till skratt. Det bevisade om inte annat att de män som styr världens öden är idel självupptagna dumskallar – ”överbetalda, egoistiska stollar” som någon kallat dem.

Beskrivningen passar för övrigt lika bra in på många akademiker, journalister och miljöaktivister. Tyvärr får de hållas och sprida sina lögner och floskler oemotsagda, väl skyddade av sina egna media.

Vem som helst inser att det går åt enorma mängder pålitlig och ekonomiskt överkomlig energi för att hålla ett modernt samhälle igång. Jorden innehåller väldiga reserver av fossila bränslen, riktigt hur stora vet ingen. Men den gröna rörelsen vill att alla civiliserade länder ska göra sig kvitt beroendet av fossila bränslen, framför allt kol, och ersätta all produktion med vind- och solkraft. Varje tänkande varelse fattar att sådana opålitliga energikällor inte kan leverera den energi samhället behöver och att en omställning bara leder till – just det, döden för merparten av oss alla.

Miljövännerna är offer för sitt eget inskränkta perspektiv. De anser inte bara att människorna är en ohyra på vårt vackra och jungfuliga jordklot. De har utsett sig själva till bekämpare av denna ohyra för att rädda planeten, samtidigt som de själva får större livsrum.

För att den gröna agendan ska kunna förverkligas måste de flesta av oss dö. Därför att den energi och de energislag som de gröna är beredda att tilldela moderna industrinationer helt enkelt är otillräcklig, System kommer att kollapsa och nationerna i den tredje världen kommer att drabbas hårdast eftersom de inte längre kan få det bistånd de vant sig vid och ofta behöver.

Kan en sådan självförintelse verkligen inträffa? Ja, om vi tillåter den. Om vi tillåter miljöpartiet, naturskyddsföreningen, gröna bilister och allt annat grönt att ta makten över oss. Vet du förresten vad som är skillnaden mellan en lök och en grön aktivist?

Svar: När du hackar löken så gråter du.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

Narrskeppet

Narrskeppet

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Mitt foto
Har varit journalist under hela mitt yrkesverksamma liv och jämsides med detta översättare